Maak meer indruk met je drukwerk! - De Vormgeverij
Reviews
Het belang van reviews
29 mei 2017
2 miljard actieve gebruikers voor Facebook
28 juni 2017

Maak meer indruk met je drukwerk!

Opvallend drukwerk
 

Enkele tips om meer indruk te maken met je drukwerk.

Uiteraard is de prijs van een drukwerk van groot belang. Maar wat ben je met goedkoop drukwerk als het geen indruk nalaat bij jouw klanten. Daarom is het belangrijk om jouw drukwerk te laten opvallen en dit kan op verschillende manieren. Hieronder een aantal mogelijkheden:

UV-lak of spotvernis

Laat je drukwerk opvallen dmv een extra glanslaag, ook wel UV-lak of spotvernis. Deze laag zal als een extra drukgang worden aangebracht en kan plaatselijk gebruikt worden. Zo kan je bepaalde delen meer aandacht geven of bepaalde accenten laten uitspringen. Een spotvernis heeft een relatieve lage kost waardoor deze ook perfect kan gebruikt worden in kleinere oplages zoals bv voor naamkaartjes.

Formaat

De meeste mensen laten hun drukwerk op standaard formaten (vb A4) afdrukken. Dit is uiteraard meestal de voordeligste keuze. Maar waarom zou je niet eens kiezen voor een afwijkend formaat? Wie weet komt jouw boodschap veel beter tot zijn recht op een lang smal papierformaat! Kies voor dergelijke opdrachten steeds voor een professionele drukkerij. De meeste goedkope internetoplossingen zijn beperkt tot standaard afmetingen.

Papierkeuze

Een enorm onderschatte oplossing om indruk te maken met je drukwerk, is de papierkeuze. Niet enkel de dikte van het papier is van belang, maar ook de afwerking, het gevoel, de stugheid, een structuur, … de mogelijkheden zijn quasi onbeperkt. Ben je niet zeker, vraag dan zeker raad aan een expert, want een slecht gekozen papier kan eentotaal verkeerde boodschap overbrengen naar je klanten.

Stansen of contouren

Het is ook mogelijk om in plaats van een afwijkend papierformaat te gebruiken, je drukwerk in een speciale contour te laten uitsnijden. Een stansvorm kan perfect op maat gemaakt worden. Zo kan je drukwerk in elke denkbare vorm geproduceerd worden. Wees er maar zeker van dat je drukwerk zo zal opvallen. Naast het contoursnijden is het ook mogelijk om vormen of logo’s uit het papier te stansen.

Personaliseren

Het is algemeen geweten dat de impact van gepersonaliseerd drukwerk hoger is. Iets waar je naam op staat isaltijd leuker om te ontvangen en zal je veel sneller lezen. Elk exemplaar zal bij het personaliseren voorzien worden van een unieke tekst. Dat kan gaan van de naam van de klant, maar ook contactgegevens, datums of zelfs beelden! De mogelijkheden zijn ook hier eindeloos. Vraag gerust raad als je interesse hebt voor eengepersonaliseerde marketingcampagne.


WIL JE OOK INDRUK MAKEN MET JE DRUKWERK?
Aarzel niet om De Vormgeverij te contacteren voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *