5 goede redenen om voor WordPress te kiezen - De Vormgeverij
SSL Website
De Vormgeverij vanaf nu bereikbaar via https
19 april 2017

5 goede redenen om voor WordPress te kiezen

Google Analytics
 

De Vormgeverij gebruikt voor het maken van websites vooral WordPress. WordPress is een populair CMS of Content Management Systeem. Met een CMS kan je teksten, beelden en allerlei andere zaken makkelijk aanpassen. Er bestaan veel verschillende soorten CMS. Deze kunnen door een webdeveloper zelf ontwikkeld zijn, maar er zijn honderde andere bestaande Content management Systemen. Waarom dus voor WordPress kiezen?

 

1. WordPress is (bijna) gratis

Je kan WordPress gratis downloaden en gebruiken op je hosting. Er zijn geen softwarelicenties of iets dergelijks te betalen. Uiteraard heb je dan enkel nog maar de tool. Het bouwen van je site, je hosting, registratie domeinnaam, aankopen van thema's en plugins zijn helaas niet inbegrepen ;-)

 

2. Makkelijk te gebruiken

Je hoeft zelf geen technische kennis te hebben om WordPress te kunnen gebruiken. Een tekst op een pagina aanpassen is zo makkelijk als een Word-document aan te passen. Uiteraard heb je voor het bouwen van de site zelf best wat ervaring en technische kennis, maar hiervoor kan je natuurlijk dan weer beroep doen op De Vormgeverij.

 

3. Flexibel en krachtig

WordPress is wat ze noemen OpenSource. Het komt er op neer dat iedereen met technische kennis mee kan helpen ontwikkelen, plugins en thema's schrijven, etc... Dat wil zeggen dat de kans dat een bepaalde functionaliteit reeds bestaat zéér groot is en je deze gewoon kan koppelen aan je eigen WordPress-site. Niet alle plugins en thema's zijn gratis. Integendeel, voor de betere moet je meestal wel betalen, maar dit zijn steeds relatief kleine bedragen.

 

4. Search Engine Optimized

SEO, oftewel "goed geschikt voor zoekmachines zoals Google en Bing" is de dag van vandaag van levensbelang voor een website. Kijk gewoon naar je eigen surfgedrag en merk hoeveel je opzoekt via zoekmachine's. De thema's en plugins die De Vormgeverij gebruikt voor het bouwen van website zijn allemaal gebouwd voor uitstekende SEO. Uiteraard moet je content ook wel opgebouwd zijn dat deze SEO is, maar daar helpen we je natuurlijk ook in.

 

5. Veiligheid

WordPress is een van de meest gebruikte CMS ter wereld. Dit wil zeggen dat het een aanlokkelijke prooi is voor hackers en spammers. Maar anderzijds is WordPress zoals gezegd OpenSource, met als gevolg dat alle WordPress-ontwikkelaars over heel de wereld er bovenop zitten. Zodra blijkt dat er ergens een veiligheidsprobleem is, zal dit onmiddellijk worden opgelost via een update. Natuurlijk dien je deze updates dan wel zo snel mogelijk te installeren. Hiervoor bieden we vrijblijvend onderhoudscontracten aan, zodat je als klant op twee oren kan slapen.

Comments are closed.