Wat is het beste moment om te posten op social media? - De Vormgeverij
Studio 100
Netwerkevent bij Studio 100
27 april 2017
Heb ik een vergunning nodig voor een reclamebord?
8 mei 2017

Wat is het beste moment om te posten op social media?

Beste moment om te posten op social media
 
Wat is nu het beste tijdstippen om berichten te plaatsen op social media zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, etc... ?

Een sluitende regel bestaat er helaas niet. Best test je zelf een aantal keer uit en bekijk wat het best werkt voor jouw doelgroep. Hierdoor vergroot je de impact van je berichten. Zo heeft je bericht na 10 minuten reeds 30% van zijn potentiele publiek bereikt. Na een half uur is dat al meer dan de helft! Een goed gekozen tijdstip is dus van zeer groot belang.

Facebook

Het beste tijdstip om berichten op Facebook te plaatsen is op donderdag en vrijdag tussen 13u en 16u. Ook woensdag zou eventueel kunnen, maar dan best tussen 15u en 16u. Wil je in het weekend posten? Dan is zaterdag de topdag en dit tussen 12u en 13u.

Instagram

Instagram is enkel beschikbaar op mobiele aparaten. De gebruikers zijn daarom in principe altijd mobiel bereikbaar en er zijn weinig grote verschillen in topmomenten. Posts van maandag tot en met donderdag zijn altijd ok. Maar opgelet, best geen berichtjes tussen 15u en 16u!

LinkedIn

LinkedIn is een zakelijk social media en zal vooral in het begin of op het einde van de werkdag worden bekeken. Of tijdens de middagpauze. Van dinsdag tot en met donderdag zijn de topdagen. Het best plaats je een bericht tussen 7u30 en 8u30, rond 12u of tussen 17u en 18u.

Twitter

Hier maken we een verschil tussen B2B en B2C bedrijven. Als een B2B bedrijf verstuur je een tweet op weekdagen best tussen 12u en 15u. Daarentegen kan je als B2C berijf best tweeten op woensdag tussen 17u en 18u of in het weekend.

Pinterest

Pinterest is de grote uitzondering in deze lijst. De topmomenten wijken enorm af van de andere sociale netwerken. Vrijdag rond 15u of elke avond tijdens de week tussen 18u30 en middernacht zijn prima. Maar vooral zaterdagavond tussen 20u en 23u blijkt een echte topper te zijn.

Comments are closed.