Beter scoren in Google via 'Google Mijn Bedrijf' - De Vormgeverij
Wij zijn er even tussenuit…
9 augustus 2017
Cookies
Bent u ook verplicht een cookie-melding op uw site te plaatsen?
3 december 2017

Beter scoren in Google via ‘Google Mijn Bedrijf’

Google Mijn Bedrijf
 

Uiteraard gaat Google zelf op zoek naar allerlei informatie over uw bedrijf. Maar wist u dat u Google een handje kan helpen? Met slechts een paar minuutjes van jouw tijd zorg je ervoor dat klanten u sneller online vinden.

Wat is 'Google Mijn Bedrijf'

Het is een gratis service van Google die bedoeld is voor bedrijven. Het geeft u de kans om zelf de juiste informatie te tonen aan mensen die op zoek zijn naar producten of diensten die u aanbiedt.

Waarom zelf uw gegevens aanpassen?

Google is nu eenmaal niet almachtig. Het kan best zijn dat als u zoekt op uw bedrijfsnaam, bepaalde foutieve informatie verschijnt. Oud adres of telefoonnummer, verkeerde openingsuren, enz… Met Google Mijn Bedrijf pas je dergelijke fouten snel zelf aan en vul je eventueel ontbrekende gegevens bij aan.

Wat levert dit extra op?

Als je de moeite neemt om alles netjes in orde te brengen, een logo en wat foto's toevoegt, dan zorg je er voor dat jouw zaak staat te blinken op de Google-pagina’s. Klanten kunnen ook positieve recensies geven en anderen zo overtuigen om ook bij u te kopen. Maar Google Mijn Bedrijf geeft u ook waardevolle inzichten via het dashboard. Zo kan u bekijken hoeveel bezoekers uw bedrijf vinden, hoe vaak men uw foto’s bekijkt, hoeveel mensen via Google Maps uw locatie zoeken, enz…

Hoe gaat u van start?

Zoals gezegd is de service helemaal gratis. Het enige dat u moet doen is uw zaak claimen en activeren via Google Mijn Bedrijf. Dit duurt amper 5 minuutjes. Volg de stappen om aan te tonen dat u de eigenaar bent van uw bedrijf. Vul de nodige bedrijfsinformatie aan; bedrijfsnaam, openingsuren, contactgegevens, website en eventueel foto’s. Des te vollediger uw bedrijfsprofiel, des te beter.

Comments are closed.